اخبار و تازه‌ها


در رویداد اختتامیه فیس کاپ 1400 چه گذشت؟

1402/7/16

در رویداد اختتامیه فیس کاپ 1400 چه گذشت؟

 فیس کاپ 1400

فیس کاپ مسابقه‌ای است که برای علاقه‌مندان به حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین طراحی شده است. مسابقه فیسکاپ به صورت تخصصی در حوزه بازشناسی چهره برگزار می‌گردد. این مسابقه ایجاد شده است تا در ابتدا با ایجاد یک محیط رقابتی در حوزه تشخیص چهره، بتوان افراد توانمند و با استعداد را شناسایی کرد؛ سپس در قدم بعدی آن‌ها را به جامعه متخصصان و شرکت‌های پیشرو در حوزه فناوری هوش مصنوعی معرفی کرده و از توانمندی‌هایشان بهره‌مند شد.

فیسکاپ 1400

رویداد فیسکاپ برای اولین بار در سال 99 برگزار شد. سپس با توجه به استقبال خوبی که از این رویداد تخصصی شده بود، تصمیم بر این شد که به صورت سالیانه برگزار شود. دومین دوره این مسابقه بازشناسی چهره، از مهر ماه 1400 شروع شد. پس از مشخص شدن سناریوها و ارائه پایگاه داده نمونه، تیم‌های شرکت‌کننده، فرآیند توسعه الگوریتم‌های هوش مصنوعی خودشان را شروع کردند.

سپس در هر مرحله کدهای شرکت‌کنندگان دریافت و بر روی پلتفرم هوش مصنوعی AIBOX اجرا شد. در ادامه مشکلاتی که در طی فرآیند اجرای الگوریتم‌های هوش مصنوعی وجود داشت، ‌بررسی و فرآیند برطرف کردن خطاها انجام شد. در نهایت بهینه‌سازی‌های لازم برای رسیدن به بالاترین دقت از سوی تیم‌ها صورت گرفت. در 23 بهمن 1400 مهلت ارسال کدها پایین یافت.

در قدم آخر، تیم‌های ارزیابی فیس‌کاپ شروع به کار کردند و تمامی کدها و نتایج را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در نهایت با توجه به معیار کلیدی دقت، تیم‌های اول تا سوم مشخص شدند. تمامی فرآیند شرکت در مسابقه فیسکاپ، به دلیل مشکلات مربوط به بیماری کرونا، به صورت آنلاین (غیر حضوری) انجام شد.

اختتامیه رویداد فیس کاپ 1400

اختتامیه دومین دوره رویداد بازشناسی چهره فیس‌کاپ، 8 اسفند 1400 در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد. اختتامیه، هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین، در بستر پلتفرم اسکای‌روم برگزار شد.

اختتامیه رویداد فیس کاپ 1400

بخش اول: معرفی مرکز نوآوری نکسترا

مراسم اختتامیه با سخنرانی دکتر آصف کریمی، مدیر عامل مرکز نوآوری نکسترا شروع شد. ایشان توضیحاتی راجع به فعالیت‌های مرکز نوآوری نکسترا ، در سه بخش شتابدهنده، فضای کار اشتراکی و استارتاپ استودیو، ارائه دادند. سپس حوزه‌های فعالیت مرکز نوآوری نکسترا، شامل مخابرات، شهرهوشمند، اینترنت اشیاء، امنیت سایبری و بلاکچین را، به تفکیک بررسی کردند.

سخنرانی دکتر آصف کریمی نکسترا

در صحبت‌های دکتر کریمی به این موضوع اشاره شد که ایده برگزاری فیسکاپ از درون مرکز نوآوری نکسترا بدست آمده است و خود این مسابقه، زمینه‌ساز ایجاد پروژه‌های بزرگ و کوچک بسیاری شده است. پروژه‌هایی که هر یک از آن‌ها چشم‌اندازهای شگفت‌انگیزی دارند و با توجه به توانمندی‌های جوانان مستعد نکسترا، می‌توان آن‌ها را به کسب و کارهای موفقی تبدیل کرد.

بخش دوم: بررسی گزارش‌های مربوط عملکرد فیسکاپ

در ادامه خانم دکتر داداشی، به عنوان دبیر اجرایی رویداد فیسکاپ، توضیحاتی راجع به دومین دوره این مسابقه از لحظه شروع تا لحظه مشخص شدن برندگان، ارائه دادند. مطابق گفته‌های ایشان استقبال نسبت به دوره دوم بسیار بیشتر و گسترده‎‌تر از دوره اول بوده و نتایج بهتری در هر بخش حاصل شده است.

گزارش عملکرد فیس کاپ

مطابق آمارهای ارائه شده، در دومین دوره رویداد فیسکاپ، 395 تیم شرکت کرد‌ه‌اند که با توجه به سناریوها، شرایط تعیین شده و معیارهای مورد نظر؛ 50 تیم اجرای موفقیت‌آمیزی داشته‌اند. به طور کلی 3353 کد از سوی تیم‌های شرکت‌کننده ارسال شده است که از این تعداد 653 اجرای موفق به ثبت رسیده است. تمامی این اجراها بر بستر پردازش گرافیکی ابری پلتفرم AIBOX انجام شده است.

در نهایت اشاره شد که با توجه به معیارهای تعیین شده، ارزیابی نهایی صورت گرفته و تیم‌های برنده این ماراتن مشخص شده‌اند. علاوه بر جوایز نفیس مالی، برای تیم‌های منتخب فیسکاپ شرایطی مهیا شده بود که بتوانند از فضای کار اشتراکی استفاده کنند و حتی به عضویت شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و تاثیرگذار در سطح کشور دربیایند و به توسعه تکنولوژی‌ها برتر در حوزه هوش مصنوعی بپردازند.

بخش سوم: نشست تخصصی با موضوع احراز هویت غیرحضوری؛ فرصت‌ها و تهدیدها

در این بخش یک نشست تخصصی به میزبانی دکتر محمد صبری، دبیر علمی رویداد فیس کاپ، برگزار شد. دکتر مرتضی ترک تبریزی (عضو هیئت مدیره بانک تجارت)، مهندس عباس خداوردی (معاون فناوری اطلاعات شرکت متیران)، دکتر علیرضا ماهیار (معاون فناوری اطلاعات بانک ملی)، دکتر مهران محرمیان (معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی) و دکتر محمدرضا ناینی (مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک راهبر) میهمانان این رویداد بودند.

نشست تخصصی با موضوع احراز هویت غیرحضوری؛ فرصت‌ها و تهدیدها

در طول این نشست، میهمانان پاسخگوی سوالات و چالش‌هایی بودند که از سوی دبیر نشست مطرح می‌شد. هر یک از میهمانان با توجه به علم و تجربیات خودشان و چالش‌هایی که در طول سالیان مختلف کاری با آن‌ها رو به رو شده بودند، راهکارهایی را در رابطه با احراز هویت غیرحضوری ارائه می‌داد و سپس راجع به هر یک از آن‌ها گفت‌و‌گو می‌کردند.

بخش چهارم: معرفی پلتفرم هوش مصنوعی AIBOX

در چهارمین بخش این رویداد، دکتر میلاد سجادی، مدیر فنی مرکز نوآوری نکسترا به معرفی پلتفرم هوش مصنوعی AIBOX پرداختند. این پلتفرم در استارتاپ استودیو نکسترا شروع به فعالیت کرده و هم اکنون مراحل آخر توسعه را پشت سر می‌گذارد.

معرفی پلتفرم هوش مصنوعی AIBOX

ایشان اشاره کردند که پلتفرم ای آی باکس با رویکرد حل چالش‌ها و دغدغه‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی طراحی شده و توسعه یافته است. بخش خدمات پردازش گرافیکی ابری، امکان دسترسی توسعه‌دهندگان و کسب و کارها را به GPUهای پیشرفته فراهم می‌کند؛ تا آن‌ها بتوانند با پرداخت هزینه‌ای مناسب، تمامی پردازش‌های سنگین هوش مصنوعی را در کوتاه‌ترین زمان انجام دهند. دقیقا همانطور که تمامی کدهای مسابقه فیس‌کاپ بر بستر پلتفرم AIBOX اجرا شده و خروجی نهایی به تیم داوران ارائه شده است.

همچنین پلتفرم AIBOX، علاوه بر خدمات پردازشی، سرویس‌های هوش مصنوعی ابری را در قالب یک بازارچه دیجیتالی ارائه می‌دهد. به این صورت که تمامی ارائه‌دهندگان خدمات هوش مصنوعی می‌توانند، سرویس‌های خودشان را در قالب API، در بستر بازارچه API عرضه کرده و کسب درآمد داشته باشند؛ بدون اینکه دغدغه‌ای راجع به توسعه یک پلتفرم شخصی، نحوه سرویس‌دهی و صرف هزینه‌های دیگر متوجه آنان باشد.

در طرف دیگر این بازارچه، طیف وسیعی از سرویس‌های کاربردی هوش مصنوعی گردآوری شده است. توسعه‌دهندگان، استارتاپ‌ها و کسب وکارها می‌توانند از این سرویس‌ها به راحتی استفاده کنند و از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوند؛ بدون اینکه نیاز به تعداد از متخصصان هوش مصنوعی داشته باشند و یا اینکه بخواهند هزینه بسیاری را در فرآیند توسعه راهکارهای هوش مصنوعی صرف کنند.

بخش پنجم: بررسی چالش‌های مسیر پیشرفت فناوری‌ها

در ادامه مراسم اختتامیه، مهندس رضا باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، که از میهمانان ویژه این مراسم بودند؛ مطالبی را درباره چالش‌ها و موانعی که برخی از فرآیند‌های بوروکراتیک بر سر راه پیشرفت فناوری‌ها قرار می‌دهند؛ بیان کردند. همچنین ایشان ابراز امیدواری کردند که با توجه به تدابیر اندیشیده شده و برنامه‌هایی که تدوین شده است؛ مسیر رشد حوزه‌های مربوطه هموار‌تر شود.

چالش های هوش مصنوعی

بخش آخر: اعلام برندگان رویداد فیس کاپ 1400

در بخش پایانی مراسم نوبت به اعلام برندگان دومین دوره مسابقه فیسکاپ رسید. در این بخش سه تیم برتر رویداد بازشناسی چهره فیس کاپ 1400 معرفی شدند که عبارتند از:

1) تیم دیتامون

2) تیم ماسک

3) تیم اندور

برندگان رویداد فیس کاپ 1400

تیم‌های برگزیده در این رویداد جوایز مالی خود را بلافاصله دریافت کرده و سپس از سوی مرکز نوآوری نکسترا به حضور و استقرار در این مجموعه دعوت شدند که به شکل تخصصی‌تری بر روی گسترش ایده خود و تبدیل آن به کسب‌و‌کاری موفق تلاش کنند. همچنین از سوی مجموعه نکسترا و ای آی باکس، مبلغ 50 میلیون تومان فاند شتابدهی برای ایده‌های کسب و کار؛ که بتوانند تاییدیه تجاری و فنی را در ادامه دریافت کنند، در نظر گرفته شد.

تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به ای آی باکس می باشد. | قدرت گرفته از